top of page

Ennen Röyhkeyskoulua oli Vahvankaltainen, se mikä käynnisti kaiken!

Updated: May 21, 2019

Ensi perjantaina tulee ulos äänikirja Vahvankaltainen. Se on minun, 32-vuotiaan naisen, anarkistinen ristiretki saada luomansa tarina toistenkin nautittavaksi.


Reilu kaksi vuotta sitten lausuin ekoja kertoja ääneen ajatukseni, että minusta tulee kirjailija. Lausuin sen tilanteissa, joissa muutkin kuin vain minä altistuivat asian kuulemiselle.

  Kun juhlin 30-vuotissyntymäpäiviäni, juhlin myös sitä, että olin valinnut muuttaa urani

suuntaa. Olin kolme vuotta toiminut myyntiedustajana, minulla oli vakityö ja työsuhdeauto. Irtisanouduin. Lähdin pari viikkoa kolmekybästeni jälkeen Kööpenhaminaan kirjoittamaan ja kyse oli juurikin tästä perjantaina julkaistava teoksesta.

  Vahvankaltainen on 28-vuotiaan Heidin matkakertomus. Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Kööpenhaminaan ja Berliiniin (molemmat erinomaisia paikkoja selata Tinderiä, suosittelen kaikille sinkuille). Heidi pohtii itseään ja elämäänsä, nauttii matkastaan ja miehistä.  

LOKAKUUSSA 2016 KAUNOKIRJALLINEN ROMAANIKÄSIKIRJOITUS OLI VALMIS ja Vahvankaltainen 3.1.pdf-tiedosto lähti ihan jokaiseen kustantamoon. Parin kuukauden päästä alkoi tippumaan vastauksia “kiitos, mutta ei sovi kustannusohjelmaamme”. Osalta tuli tuon lauseen lisäksi myös palaute. Kun kielteisestä päätöksestä nujerrettu egoni tokeni, kykeni lukemaan ne, huomasin saaneeni varsin hyviä palautteita. Sellainen on kuitenkin laiha lohtu siinä kohtaa, kun vastaus on kielteinen.


“Paikoitellen riemastuttava chicklit goes porn -teos.”

“Heidistä kuoriutuu terävä, hauska ja määrätietoinen, itsenäinen ja itsekäs, miehiä ja elämää janoava aktiivinen tekijä.”

“Lukiessa nousee väistämättä mieleen se, että teema on sen verran poleeminen ja tekijällä on niin paljon sanottavaa aiheesta, että kaunokirjallisuus lajityyppinä ei vaikuta tässä tapauksessa parhaalta muodolta.”


Viime syksynä kipuilin turhaantumistani. Minulla on hallussani teos, joka taatusti viihdyttäisi toisiakin ihmisiä, mutta he eivät saa sitä nautittavakseen. Minun Eat Pray Love kohtaa Smack My Bitch Up -teos. Hitto! Kyllähän nyt jengin pitää saada se käsiinsä. Sitten syttyi valo, jonka kuvaaminen pelkkänä hehkulamppuna, olisi vähättelyä - keksi, että luen Vahvankaltaisen äänikirjaksi ja julkaisen itse!

  Suuntasin samaan studioon, jossa poppiräppigimmabändimme Snakebutterflyn biisit tehtiin. En ollut päässyt pitchausta kunnolla loppuun, kun siellä jo käärittiin hihoja. Olen ihan järjettömän onnellinen siitä, millaisella luotolla siellä lähdettiin heti mukaan projektiin. Kiitos Vesa ja Jere! ❤️

  Tammikuussa suuntasin ensimmäisen kerran äänikoppii. Neljän tunnin setteinä, sivu sivulta alkoi materiaalia valmistumaan.NYT SE ON VALMIS! USKOMATON FIILIS!! Maaliskuussa 2015 aloin rustaamaan ensimmäisiä lauseita teokseen (harva niistä on säilynyt, koska ne ihan ekat oli aika paskoja), siitä vuotta myöhemmin karkasin Kööpenhaminaan keskittyäkseni kirjoittamiseen, tämän kevään olin äänitin ja nyt se on täällä! Niin minä määrätietoisesti runnoin projektini maaliin! En väsynyt enkä luopunut uskosta, vaikka välillä koeteltiin. Perkele!

Vahvankaltainen on teos, josta kaikki sai alkunsa. Minun ura sai alkunsa. Vahvankaltaisen seurauksena syntyi luento Naisen häpeä -ja vitut siitä sekä idea järjestää Röyhkeyskouluja.


Nyt kun tämä toukokuu on helteillään meille flirttaillut, tämä äänikirja on sopivan kuumaa herkkua kesään. Toivon, että viihdytte sen ääressä! Kesäseksihellevau!

275 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page