top of page

Röyhkee, miksi ei rohkee?

Updated: Sep 23, 2019

Miksi Röyhkeyskoulu? Miksi röyhkee? Eikö röyhkee ihminen ole sellainen ikävä ihminen?


Ensinnäkin Rohkeuskoulu kuulostaa omaan korvaani ärsyttävältä tsemppi-ryhmältä, joka kannustaa jäseniään toimimaan vaikka kompotenssia ei olisikaan. Röyhkeys on toki provokatiivisempi, ja se on yksi syy miksi pidän siitä. Ehkä eniten minua kuitenkin sanassa röyhkee mielyttää se, että se on enemmän asenne kuin akti.


Kun suustani pääsi ensimmäisen kerran sana Röyhkeyskoulu möläytin sen ilmoille, koska minusta tuntui, että se oli ainoa asia, mitä naiset kaipasivat. Osaamista, halua tehdä ja pätevyyttä löytyy kyllä, mutta jokin jarruttaa. Itsensä ja omien siirtojen epäily aiheuttaa jopa toimimattomuutta. Tiedetään, mitä pitäisi tehdä, miten voisi toimia ja mitä osaisi, mutta siitä huolimatta jätetään tekemättä. Keskisin arkailuun lääkkeeksi röyhkeyden.


Haluan avata sitä, miltä tuo sana maiskaa mielessäni, kun käytän sitä tässä asiayhteydessä. Röyhkeys on sisuskaluissa lämmittävää hyvää energiaa, joka antaa arvoa omalle tekemiselle. Ajatellaan tilannetta, jossa henkilö meinaa olla lähestymättä jotain henkilö, jonka kontaktoinnista voisi olla hyötyä uran kannalta, – mitä tämä henkilö sillloin kaipaisi? Röyhkeyttä. Juuri sillä hetkellä, sisällä hehkumaan syttynyttä röyhkeyttä, joka tuuppaa liikkeelle. Voimaa, joka kannustaa toimimaan.


Kun jätämme tekemättä tai toimimatta, käytämme mielessämme energiaa siihen, että keksimme muka-hyviltä kuulostavia selityksiä, miksi itseasiassa oli parempi, että jätti tekemättä. Aivan turhaa selittely, mikä antaa oikeutuksen omalle passivisuudelle.


Röyhkee. Mitä jos sittenkin toimisi? Mitä jos sittenkin tekisi? Antaisi mahdollisuuden onnistumiselle. Onhan se tietenkin kivempaa tyrmätä itsensä oman pään kautta. Sehän on suojamekanismi.


Ehkä lillukanvarsia puida sitä, että röyhkee vai rohkee. Minun taiteellinen valintani oli sana röyhkee. Haluan Röyhkeyskoulussani herätellä havainnoimaan, millaiset asiat meitä jarruttaa syyttä suotta, ja miten saada sisälle hehkumaan voimaa, joka laittaa toimimaan toisin.


Röyhkeyskoulu rundilla marraskuussa. Hanki liput TÄÄLTÄ!
1,477 views1 comment

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page