top of page

Minä menen teatteriin kertoon mitä oon miettinyt!

Updated: Feb 13, 2020

Maaliskuussa lähden teatterikiertueelle esitykseni Röyhkeyskoulu: Kuka mun päässä puhuu? kanssa. Olen aloittanut urani teatterissa, ja nyt seitsemän vuoden tauon jälkeen rynnin takaisin lavalle.

Röyhkeyskoulun kanssa olen päässyt esiintymään konferenssitiloissa, neukkareissa, luentosaleissa, ja minulla on ollut mukanani PowerPoint-esitys. Se on ollut oikein antoisaa - ei saa ymmärtää väärin, mutta kyllähän minä tunnen oloni kaikista kotoisimmaksi teatterin lavalla. Paikassa, missä yleisö istuu mukavasti riveissä, valmiina viihtymään ja rennosti pohtimaan. Teknikko laittaa lavalle kivat valot, ja minulla on mahdollisuus revitellä kaikella sillä esiintyjän kapasiteetilla mitä mulla on. Niin onhan tämä nyt aivan erinomainen idea!


Treenit on tällä hetkellä käynnissä ja esitys alkaa löytämään muotoaan. Olen tohkeissani! Olen yhtä tohkeissani kuin 6-vuotiaana taloyhtiön pihaan organisoidessani naapureille esitystä tai kun yläasteen kevätjuhlaan harjoittelin käärme-runoa. Niin tohkeissani, että se jopa hieman häiritsee aikuisen ihmisen esittämistä.


Ensimmäinen kohtaus tapahtuu kokonaan pääni sisällä ja mieleni oma respatyöntekijä toivottaa kaikki tervetuleeksi. Yhdistelen monologeja, spoken wordia, musiikkia ja tanssia.

Röyhkeyskoulu Showssa kanssani kiertänyt Sosié eli Susanna Hyvärinen on myös tällä kertaa matkassa mukana. Häneltä on pyydetty tätä esitystä varten pari mittatilausbiisiä.


"...Mä oon koputellu ovia,

Käyny vitusti kouluja,

Kokenutkin kovia,

Mut silti mä oon sulle vaan 

Se tyttö mukava..."


Kenen kaikkien kanssa me käymmekään arjessamme dialogia päämme sisällä? Ketä kaikkia sielä takaraivossa nököttää huutelemassa kommenttejaan ratkaisuihimme? Harvoin tulee arjessa ajatelleeksi, että jokin päätös tuli tehtyä vain siksi, että ajatteli sillä lunastavansa jonkun ihmisen (kumppanin, äidin, ystävän, pomon) hyväksynnän. Ja onnistuiko siinä?


“Miten nerokas keksintö häpeän tunne onkaan ja mitä kaikkea se on synnyttänyt ihmiskunnalle.”


Kiertueaikataulu:

11.3. Sellosali, Espoo (Liput)

17.3. Tampereen Komediateatteri (Liput)

18.3. Hyvinkääsali, Hyvinkää (Liput)

19.3. Linnateatteri, Turku (Liput)

8.4. Forum Teatteri, Helsinki (Liput)

15.4. Kuopion kaupungiteatteri (Liput)

17.4. Rovaniemen teatteri (Liput)

18.4. Oulun kaupungiteatteri, klo 13.00 (Liput)

18.4. Oulun kaupungiteatteri, klo 19.00 (Liput)


Nähdään teatterissa!


356 views0 comments

Comments


bottom of page