top of page

Asennemuijauttava puheshow

Updated: May 21, 2019


Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotel Puijonsarvi ja Sokos Hotel Vaakuna Joensuu


Maaliskuussa pääsin toteuttamaan mielessäni muhineen ajatuksen, jossa siirrän Röyhkeyskoulu asiaa luentomuotoisesta tilaisuudesta askelija esityksellisempään suuntaan. Olen kuitenkin aloittanut urani teatterin lavalta ja koen olevani enemmän esiintyjä kuin luennoitsija. Toki molemmat sangen kutkuttavia. Showssa annoin enemmän tilaa tarinoille ja henkilökohtaisille oivalluksilleni, tutkimusten sijaan.


Halusin jakaa, jutustella ja naurattaa. Röyhkeyskoulu kirjasta löytyy asioita, jotka saattavat vetää mielen äreäksi ja tuskastuttaa. Maailma ei ole vielä valmis. Eikä ihminen mitenkään vapaa ennakkoasenteista tai herkästi loukkaantuvasta egosta. Sen sijaan, että esittelisi niitä sibeliukset otsalla, minä haluan huvittua. Haluan hihitellä sille, että me ollaan kaikki kömpleöitä, mutta me yritämme parhaamme.

Kuva: Sanni Utriainen, Yo-talon keikalta

"Ja sit meillä pitäis olla vielä joku suhde sukupuoleemme. Tiettekö? Kun se on vähän pakollinen. Joko on vahvistamassa klassisia käsityksiä naisena olemisesta tai sitten on anargisti-feministi-lesbo, jonka kaa ei pysty keskustelemaan. Minäkin olen mennyt jossain kohtaa leikkaamaan hiukseni lyhyeksi. Mitä mä sillä ny oikein yritän viestiä? Ja jos en mitään, niin luetaanko se silti viestinä niin, että olisiko se nyt vaan parempi olla ite viestimässä ku antaa toisten ymmärtää jotain väärin. Tai mitä jos mä nyt olisin jättänyt hiukseni pitkiksi, niin olisinko mä sitten joku omaan ajatteluun ja omiin kauneusihanteisiin kykenemätön patriarkaatin nujertama stereotyyppinen naisen ilmentymä. Ja sit meikit ja vaatteet ja olemus. Joka helvetin päivä ja hetki sitä saa olla tekemässä valintoja, jotka flirttailee jomman kumman vaihtoehtojen kanssa. Röyhkeyskoulu Showssa me käymme mm. läpi, miten ihmisestä voi ihmisestä kasvaa näin solmuinen muija."


Yllä otetta shown alkumonologista. Toi on hauskempi vielä kun kerron sen livenä ja oikein sydämestäni tulkitsen.

Helsingin ja Tampereen lisäksi kyläilimme idässä. Itä ON ihana! ❤️ Kuopion keikka jäi lämmittämään sydäntäni viime marraskuulta niin, että ilmoitin heti, kun tämän kevään keikkoja alettiin miettimään, että minä tahdon Kuopioon. Piste.


Kiitos Sokos Hotelli Puijonsarvelle, joka otti minut ja asennemusamuija Sosién luokseen kylään! Saimme Kuopiossa ihanan keikan lisäksi myös majoittua mukavasti.


. . .


Kuopion jälkeen köröteltiin bussilla Joensuuhun. Kaupunkiin, missä minulla oli ollut vierailla vain kerran aikaisemmin ja sekin hyvin lyhyesti työn merkeissä.


Kysyin Röyhkeyskoulu Shown alussa

1) kuinka moni on joskus ollut aiemmin Röyhkeyskoulussa

2) kuinka moni omistaa Röyhkeyskoulu -kirjan, ja

3) kuinka moni on sillai et "kuka toi Janakka tuolla lavalla on?!"

Tähän viimeseen ilmoittautui ehdottomasti eniten jengiä. Mikä siis on aivan mahtavaa! Ihmiset löytävät paikalle ennakkoluulottomasti, vaikka ei varsinaisesti mitää hajua minusta tekijänä.


Joensuussa vieläpä sirkat siritteli siinä kohtaa, kun kysyin, josko joku olisi ollut aiemmin Röyhkeyskoulussa. Ja ihmekkös tuo, jos en kertaakaan, ikinä, neva eva, ole Joensuussa ollut Röyhkeyskouluni kanssa.

Olen äärimmäisen kiitollinen Sokos Hotelli Puijonsarvelle ja Sokos Hotelli Vaakuna Joensuulle! Meidän maaliskuun keikkailun budjetti oli kovin tiukka ja yhteistyö mahdollisti sen, että rahaa jäi retkisämpylöihinkin.


Odotan innolla tulevia keikkoja! Turku, Oulu... kenties muitakin.


Riemu esittelee kitalaenkin. Mehustin on kiva asia!


"Tiedättekö, miten joskus kaikki on vaan ihan älyttömän parasta? Röyhkeyskoulu show oli niin kova ja ajatuksia herättävä setti kuulkaas, että tätä ois kuunnellut vaikka koko loppuillan. Ihanan inspiroivia, oikein todella asennemuijia ja ihan vaan mielettömiä naisia nämä @jenni.janakka ja @sosieofficial Myös illan hurmaava seuralainen aivan täysi kymppi 👌 "


"Jenni on hurmaava ja kiinnostava, naisasia aina innostavaa ja lavalla mukana taiteillut musamimmi oli todellakin täysi stara. Kaikki tutkimukset, joihin showssa viitattiin olivat ehkä liian tuttuja, koska kaikki omituinen kiinnostaa minuakin."


"Tänään vihdoin kuuntelemassa mun toteemieläintä @jenni.janakka livenä 😭😍🙌 pelkkää timanttia 💎"


"Röyhkeyskoulu Show ja niin paljon energiaa!! Jeah!!"156 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page